نکات مهم برای بهینه سازی URL سایت
در مواقع لزوم از دامنه و زیر دامنه یکسان استفاده کنید
توضیح این گزینه کمی دشوار است زیرا شواهد و نمونه های بسیاری وجود دارد که افراد در حال انتقال محتوای خود از subdomain به subfolder هستند و نتایج خوبی نیز دریافت می کنند. همچنین عدۀ بسیاری بودن اند که محتوای خود را از Subfolder به Subdomain منتقل کرده اند و ترافیک خود را از دست داده اند.
نمی توان گفت این گزینه کارساز و مفید نیست. اگر یک subdomain تنها روشی است که می توانید با استفاده از آن یک وبلاگ ایجاد کنید و محتوای مورد نیاز خود را منتشر نمایید، پس بهتر است این کار را انجام دهید. اما اگر محتوای وبلاگ شما در یک دامنه اصلی و subdomain واحد قرار داشته باشد، ممکن است رتبه بندی شما با مشکل مواجه شود و بر روی عملکر دیگر سایت ها تاثیر نداشته باشد.
اگر وبلاگ شما بر روی Subfolder قرار دارد، احتمال اینکه با افت ترافیک روبرو شوید بسیار است. پس ترجیحاً اگر می خواهید وبلاگ خود را به یک زیر دامنه انتقال دهید بر روی این امر دقت به خرج دهید.
آدرس URL سایت تان برای انسان ها خوانا باشد
همانطور که می دانید آدرس سایت و صفحات شما توسط انسان ها خوانده می شود پس اگر بتوانید این آدرس ها را به گونه ای ساختاردهی کنید که خواندن آن برای انسان ها راحت تر باشد، پس خواندن آن برای موتورهای جستجوگر نیز ساده تر خواهد بود. در دسترس بودن، همیشه یکی از بخش های مهم و ضروری در حوزه سئو بوده است اما هیچ وقت به اندازه امروز اهمیت بالایی نداشته است زیرا موتورهای جستجوگر، امروزه می توانند داده های کاربران را بررسی کنند و تشخیص دهند افراد به دنبال چه چیزهایی هستند.
خوانایی آدرس صفحات برای هر فرد تفاوت دارد اما خوشبختانه تصویر زیر می تواند درک بهتری از موضوع به شما بدهد:
نیاز نیست که هر بخشی از آدرس سایت کامل و تمیز باشد اما حداقل باید به گونه ای سازمان دهی شود که درک آن توسط افراد آسان باشد تا فرد بتواند به راحتی آن را پیدا کند.
آدرس URL را با عنوان صفحه هماهنگ کنید
این گزینه بدین معنی نیست که عنوان موجود باید همیشه با آدرس صفحه یکسان باشد. استفاده از مفهوم عنوان در آدرس کافی خواهد بود. همچنین شما می توانید تغییراتی در آن ایجاد کنید. آدرس novin.com/my-favorite-7-articles می تواند مفهوم را برساند. همچنین دیگر شکل های نوشتاری مانند novin.com/my-favorite-7-seo-articles نیز آدرس خوبی به شمار می آید.
منطبق بودن آدرس با عنوان، یک هدف انسان محور است. به عنوان مثال می توان با استفاده از آدرس به کاربر اطلاع داد که چه چیزی در محتوای سایت وجود دارد و آیا این محتوای موجود در آن می تواند انتظارات او را برآورده سازد یا خیر.
به همین خاطر به شدت توصیه می شود که عنوان سایت و صفحه خود را با عنوان و سرتیتر هایی که در آن به کار می رود منطبق و هماهنگ کنید. هر چقدر انطباق و هماهنگی بیشتر باشد، بهتر است.
به عنوان مثال دو آدرسی که در تصویر بالا مشاهده کردید در فیس بوک منتشر شده است. آدرس اول زیاد واضح و روشن نیست. آدرس دوم به گونه ای ساختاردهی شده است که محتوای موجود با استفاده از آن به خوبی نشان داده شود. ما باید به دنبال سطح یکسانی از شفافیت در آدرس ها و عناوین خود باشیم
آدرس سایت خود را هش نکنید
هش (یا شناساگر URL) در طول تاریخ یک روش برای ارسال بازدید کننده به موقعیت خاصی از سایت بوده است. استفاده از هش های URL برای نشان دادن محتوای منحصر به فرد یا جداگانه، ایده خوبی نیست. البته این موضوع نیز استثناهایی دارد. گوگل، به توسعه دهندگان اجازه می دهد از هش ها برای ایجاد برنامه های آژاکس (Ajax) استفاده کنند. سایت هایی همچون آمازون و توییتر دریافته اند که استفاده نکردن از هش های پیچیده می تواند مزایای بسیاری به همراه داشته باشد. پس تا جایی که می توانید از آن اجتناب کنید.
سال ها قبل استفاده از زیر خط (_) در آدرس سایت منع بود. در چند سال اخیر، موتورهای جستجوگر توانسته اند بر چالش های قبلی خود غلبه کنند و در حال حاضر خط فاصله و خط زیرین به طور مشابه در موتورهای جستجوگر رفتار می شود. خط فاصله در آدرس می تواند کارساز و مفید باشد اما می تواند ظاهر آن را تا ۲۰% خراب کند و از قابلیت خوانایی آن بکاهد.
بنابراین اگر نیازی به این دو مورد نداشتید بهتر است از کاربرد آن در URL خودداری کنید.
از تعداد زیادی کلمات کلیدی استفاده نکنید
استفاده از کلیدواژه های بسیار (Keyword Stuffing) در آدرس سایت می تواند نتیجه معکوس داشته باشد و جلوی کلیک کردن افراد بر روی آن را بگیرد. تکرار کلمات کلیدی نیز نمی تواند به رتبه بندی سایت در موتورهای جستجوگر کمک کن



